CelluBOR; yalıtımın doğal çözümü

Yılın Yatırım Ödülü CelluBOR Yalıtım'ın

Sonbahara Girerken Isı ve Ses Yalıtımı Üzerine Neler Yapılabilir?

CelluBOR

Sonbahara Girerken Isı ve Ses Yalıtımı Üzerine Neler Yapılabilir?

Sonbahara girerken ısı ve ses yalıtımı üzerine neler yapabileceğimiz hakkında fikir edinmeye başlamanız yararlı olacaktır. Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte evimizde, işyerlerimizde ısıya ve sese daha duyarlı hâle gelmeye başlarız. Bunun nedeni yaz mevsiminde rağbet gören açık havanın, sonbahar aylarıyla birlikte yerini kapalı alanlara bırakmaya başlamasıdır.  Günümüzün büyük bir bölümünü geçirdiğimiz kapalı alanlarda, huzurumuzu ve sağlığımızı koruyabilmemiz için ısı ve ses yalıtımı üzerine yapabileceklerimiz hakkında düşünmemiz gerekir.

Sonbaharda Çatı Yalıtımı

Sonbaharla birlikte hem soğuyan hava hem de yağışlar kendisini göstermeye başlar. Soğuk hava dalgasıyla birleşen yağmur, kar ve doluya neden olan hava hareketleri, en çok çatıları olumsuz etkiler. Eğer çatınızın ısı yalıtımı yoksa, ısınmak için harcadığınız enerji artacaktır. Bu da daha fazla doğalgaz veya elektrik faturası ödemeniz manasına gelir. Diğer yandan, yalıtımsız çatılarda yağış sızıntıları da görülebilmektedir. Damlayan çatılar eşyalarınızın kullanım ömrünü kısalttığı gibi, ısınamayan mekânlarda sağlık sorunları da artmaktadır. Hem bütçenizi hem sağlığınızı düşünerek, kış soğukları gelmeden sonbaharda çatı yalıtımı yaptırabilirsiniz.

Isı Ve Ses Yalıtımı İçin Doğru Zaman: Sonbahar

Isı ve ses yalıtımı yaptırmak istiyorsanız, havanın çok sıcak olduğu yaz aylarını veya don olaylarının görüldüğü kış mevsimini tercih etmemeye çalışın. Isı ve ses yalıtımında en iyi verimi almak istiyorsanız, havanın ideal ölçülerde seyrettiği ilkbahar veya sonbahar aylarını tercih edebilirsiniz. Yağışın olmadığı, hava sıcaklığının +5 derecelerde seyrettiği günlerde, ısı ve ses yalıtımı yaptırabilirsiniz. Yalıtım malzemelerinin donmaması veya aşırı nemden etkilenmemesi gerektiğini unutmayın.

Gürültüden Arınmış Huzurlu Bir Atmosfer İçin Sonbaharda Ses Yalıtımı

Gürültüden arınmış huzurlu bir atmosfer için ses yalıtımı yaptırmak, günümüzde yaşam kalitemizi artıran unsurların başında gelmektedir. Düzensiz kentleşmenin sonucu olarak, yaşam alanlarının yoğun araç trafiğinin veya sanayi tesisleri gibi birçok gürültü kaynağının yakınında yer aldığına tanık oluyoruz. Böyle bir ortamda, sonbaharın gelişiyle birlikte gürültü daha çok sorun hâline gelmektedir.

Sonbahar, kapalı alanlarda daha fazla vakit geçirmeye başladığımız bir mevsim. Dolayısıyla kapalı alanlarda geçirdiğimiz süre, yaşam kalitemizi doğrudan etkileyen bir güce sahip. Sonbahar için, dışarının gürültüsünden daha fazla rahatsız olacağımız veya komşumuzun gürültümüze daha fazla maruz kalacağı bir dönem de diyebiliriz. Kapıların ve pencerelerin kapatılmasına rağmen işitilen yüksek seslere, darbe seslerine tahammül etmenin zorlaştığını da unutmamak gerekir. Evinizdeki ya da işyerinizdeki huzurunuzu korumak veya stresi engellemek adına ses yalıtımı uygulamaları hakkında bilgi edinebilirsiniz. Uyku kalitenizi artırmak, stresi dışarıda bırakmak ve hatta komşuluk ilişkilerinizi korumak için geciktirmeden, sonbaharda ses yalıtımı yaptırabilirsiniz.