Uygulama
Uygulama öncesinde uzman ekiplerimiz tarafından proje keşfi yapılarak, olası hatalar uygulama başlamadan minimize edilir. Yekpare yalıtım örtüsü ile yapıyı tamamen kaplayan, ısı ve ses köprüsü oluşmayan uygulama yöntemimiz yüksek verimlilik esasına dayanmaktadır.
Uygulamalar; yalıtım projelerimizde uzman ve deneyimli ekiplerimiz tarafından özenle tatbik edilmektedir. Ayrıca; CelluMAK uygulama ünitelerimiz firmamız tarafından CE sertifikasyonu ile üretilmekte ve ihraç edilmektedir.
CelluBOR her türlü yüzeye; alçıpanel, betonarme, ahşap, çelik ve diğer benzer yüzeylere kolaylıkla uygulanır. Püskürtme yöntemi ile istenilen yoğunluk ve kalınlıkta uygulama yapılabilmekte ayrıca süreksiz (girintili-çıkıntılı) ve eğimli yüzeylerde de kolaylıkla uygulanabilmektedir.
Nefes alabilen yapısı sayesinde yapısında nem tutmaz ve metal yüzeyleri korozyondan korur. Uygulama hızı ve kolaylığı yönünden oldukça avantajlı olan metodumuz, proje sahiplerine oldukça zaman kazandırır.
Sprey ve Doldurma Uygulamalar
Püskürtme uygulamalar iç ve dış duvarlarda, çatılarda, temel ve bodrum duvarlarında, prefabrik yapılarda, katedral çatılarda ve sanayi çatılarında uygulanır. Ticari yapılarda tavan-döşeme yalıtımı, döşeme arasında ses kontrolü için gereklidir. Duvar ve çatı konstrüksiyonunda gürültünün yutulmasını sağlar.
Serme – Dökme Uygulamalar
Serme – dökme metodu döşeme ve zeminlerde tavan arasına, iki duvar arasına, oluşturulan iki boşluk arasına uygulanabilir. Serme şeklinde uygulanan mineral yün yalıtkanları ile karşılaştırıldığında mükemmel performans değerleri ile tercih edilir. Yüksek yoğunluk ve mükemmel uyumluluğu ile CelluBOR hava sızıntısını, tavan arasında ve zeminde oluşan ısı yayınımını azaltarak termal verimliliği maksimize etmede doğru çözümdür. Her türlü açı ve konfigürasyonda CelluBOR, el ile dökme veya özel uygulama makinesi ile serme, enjekte etme ve püskürtme şeklinde uygulanır.
Sahip olduğumuz kalite belgeleri
CelluBOR Uygulama Alanları
Yapılarda dışarıdan püskürtme ile beton esaslı malzemeler, cam, alüminyum, granit vb. kaplama altında. Yapılarda iç yüzeylerde kaplama altına püskürtme ve doldurma şeklinde. Yapı çatılarında püskürtme, serme veya dökme şeklinde. İki tuğla arasına doldurma. Çelik konstrüksiyonlu binalarda, bina strüktürünü yangına karşı koruma amacıyla. Metal çatı ve cephelerde. Soğuk hava depolarında. Hayvan çiftliklerinde. Ses yalıtımı gerektiren cami, konser salonları, sinemalar, konferans salonları, toplantı odaları, okullar, fabrikalar, atölyeler, endüstriyel tesisler ve diğer halka açık mekanlarda, aynı zamanda üst düzey ses yalıtımı gerektiren mekanlarda. Sanayi tesislerinde çatı ve duvarlarda teknik yalıtımlarda. Gemi, vagon ve konteynırlarda dış cephelerde. Otel ve motellerde, toplantı, eğlence ve spor kompleksleri ve benzeri tesislerin hizmet verirken gözardı edemeyeceği teknik altyapının en önemli parçası yalıtımdır. Tüm endüstriyel bina çatılarında zemin ne olursa olsun, beton ondülin, eternit, sac, membran vs. her türlü malzemeye mükemmel yapışma sağlamaktadır.